Der er sket meget siden november 2017. Jeg har været ude flere gange, men det var første gang at hele anlægget kunne inspiceres pga havblik og tid nok.

Bæreline 1 Der er 2 korte liner med sukkertang fra december 2016. De var flotte i foråret 2017. Nu er de ikke lækre. De er fulde af rurer. Måske kan de nå at vokse sig kønne. Vi har høstet 11 bændler med minimuslinger til konsum fra sommeren 2018. Mere end 30 strømper hænger nu i moleanlægget.

Mads Hecter har høstet 5 bændler, der blev til 52 strømpede minimuslinger på line 2.
4 bændler blev ikke høstet. Der var ikke længere muslinger på dem. De er faldet af eller edderfugle har spist dem. De var nu stærkt begroet med rurer.

Bæreline 2. For 3 uger siden besigtigede Mads strømperne. Det så fint ud. Men vi kunne nu konstatere at de 52 strømper næsten var blevet ribbet for muslinger. Der var kun små klumper muslinger tilbage på hver strømpe. Edderfuglene har været her.

Bæreline 3. For 14 dage siden afsluttede forskeren Esben forsøget med søsalat. Det så lovende ud . Det er noget som vi med succes kan dyrke fremover, hvis vi får produceret podede liner. Forsøget med de 6 liner med sukkertang går fremragende. De smager udmærket. De længste sukkertang var 50 cm. De skal høstes til foråret.

Bæreline 5. Hvilket skrækkelig syn. Jeg havde forventet en tung lastet line pakket med minimuslinger. Men edderfuglene havde ryddet den næsten totalt for muslinger. De har været effektive.

Hvis vi har muslinger hængende vinteren over i anlægget, skal vi tilsyneladende regne med at edderfugle kan ribbe det meste.